Sunday, 4 December 2011

SMS HIV DALAM MINUMAN PEPSI DAN COKE PALSU


Berita SMS Minuman Tin Pepsi Dan Coke Tercemar Darah HIV Palsu
Isu penyebaran SMS secara meluas yang menyeru pengguna supaya tidak mengambil minuman seperti Pepsi, Tropicana, 7up dan beberapa minuman lain kerana mempunyai campuran darah yang dijangkiti penyakit HIV adalah palsu.


Naib Presiden Pemasaran Permanis Sdn Bhd, Hemalatha Ragavan, berkata ada individu yang cuba menyebarkan SMS palsu itu tanpa usul periksa.


Perkara itu dipercayai ditulis dalam sebuah laman web dari luar negara pada Julai lalu mengenai insiden darah HIV kononnya sengaja dicampurkan dalam minuman popular dan maklumat tidak dipercayai rakyat negara itu sendiri.


sumber: HMetro


Berikut adalah mesej tersebut yang dihantar :"Utk beberapa hari akan datang, jangan mengambil minuman dari mana – mana produk dari syarikat Pepsi, Tropicana juice, Slice, 7UP, Coke dan lain – lain kerana ada pekerja dari syarikat itu telah menambah darahnya yang tercemar dengan HIV. Tengok Ntv7. Sebarkan kepada orang tersayang"


"the next few days, do not drink any prdct frm pepsi compny like Pepsi,Tropicana Juice,Slice,7up, Coca Cola,etc,as a worker frm the cmpny added his bloog cntaminatd wit HIV.watch NTV7.plz 4ward this 2 every1 u care abt."


P/S:ape salahnye take precaution walaupun rumours?? xmati pon kalau xminum pepsi sebulan..lagipon produk tue semua kan berbahaya untuk kesihatan dan yang penting produk tue merupakan keluaran yahudi...

0 Komen:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...