Tuesday, 24 May 2011

Lindungi Folder Anda Dgn Password [Tnpa software]

Saya rasa mungkin anda ada benda yang agak privasi yang tak mahu dilihat oleh orang lain.So cara nie adalah satu jalan y mungkin boleh membantu anda,Edc dah try benda nie dan 100% menjadi.
Cara nya :-



  • Buat satu folder baru ( name it as you like ) 
  • Dlm folder nie,buat satu file ( TXT ) wordpad & copy code nie kedalamnya : 
cls
@ECHO OFF
title Folder Private
if EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCK
if NOT EXIST Private goto MDLOCKER
:CONFIRM
echo Are you sure you want to lock the folder(Y/N)
set/p "cho=>"
if %cho%==Y goto LOCK
if %cho%==y goto LOCK
if %cho%==n goto END
if %cho%==N goto END
echo Invalid choice.
goto CONFIRM
:LOCK
ren Private "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
echo Folder locked
goto End
:UNLOCK
echo Enter password to unlock folder 

Saturday, 14 May 2011

I'm Student Again

(Zuhdi,BOB,Faez,K.A,Izwani & Farid)
Kismec"MATE"
السلام عليكم 

aiii,dah lama x update Blog aq nie,,dah mcm tempat org mati je sunyinya kan..
hehe,,kali nie EDC nk post sedikit cerita pasal hidup EDC sekarang...
harap korg sudi la baca...y x sudi tue apa aq kisah..tu hak korg..^_^

Bermulanya disini,,
pada suatu hari...ceeewahh
Aq sekarang da masuk belajar semula buat kali kedua selepas 5 bulan di Kolej komuniti ARAU..
Sekarang nie aq belajar dekat KISMEC,,penah dgr X??Kedah Industrial Skill & Management Development Centre..sepenuhnya ditaja oleh kerajaan masuk bawak diri je hehe..
Aq apply kursus IT kat sini & alhamdulillah,klu dah rezeki x kemananya,..btoll?? setelah 2 bulan menunggu akhirnya dpt juga aq surat tawaran..
matlamat Aq harap lepas nie nk FOKUS 100% dkt apa y aq buat sekarang..dah 2 tahun masa aq terbuang..bukan lama pon 1 tahun je,,
So sama lah doakan y terbaik utk aq k..
Amin...~

Anti-Theft 4 Phone

Kegunaannya:
1. Sekiranya handphone anda dicuri orang dan anda telah mengunci Handphone anda menggunakan F-Secure ni anda boleh:
a. Mengesan lokasi kedudukan handphone anda.
b. Mengesan nombor telefon yang baru sekiranya si pencuri telah menukarkan sim kad telefon anda.(nombor akan dihantar terus ke no telefon rakan yang anda percayai yang telah anda masukkan)
c. Anda boleh menghapuskan semua data yang berada di dalam telefon anda.
2. Sekiranya handphone anda dicuri dan anda tidak mengunci handphone anda menggunakkan F-Secure(pastikan dah diinstall dalam handphone anda) anda boleh:
a. Mengunci handphone anda sekiranya si pencuri belum menukarkan sim kad. (Kalau pencuri dah tukar sim kad, tak dapat nak buat apa dah la. Siapa suruh tak kunci.)
3. Sekiranya anda seorang yang pelupa:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...