Wednesday, 30 March 2011

Tun Dr. Mahathir & Isteri Berjenaka..


aku hormat Tun Mahathir.anak kedah hee
                                                                SUMBER:GEMPAK.ORG


Pandangan Dunia Terhadap Tun Dr. Mahathir

EURO 2012

السلام عليكم.. Smua msti dah x sbar nk tggu pasukan mana yang layak untuk ke EURO 2012 thn dpan..Sini aq nk kasi live streaming ngan korang...Tpi tadi masa aq tgk Lithuania V Spain xsmpi separuh masa user tue dah kena banned..  :X sporting lgsung kan ESPN  :P

 HARAP TAHUN NIE SPAIN LAYAKLA KE FINAL  DAN DPT JULANG PIALA EURO SEKALI :)




Monday, 28 March 2011

FanPage Santauweb - MB

Malaysian Blogg3r

Hari nie edc nk mengumumkan tentang kewujudan FanPage santauweb yang diberi nama Malaysian Blogg3r[MB] di Facebook.
Page nie masih baru dan memerlukan beberapa org admin utk memudahkan kerja mengemaskini.(sila hubungi edc utk apply sbg admin di MB)-syarat mestilah rajin on9.
So pada siapa yang ada akaun facebook tue silalah menyokong PAGE ini dgn menekan butang "LIKE" dan suggestkan kpda rakan2 anda yang lain.

Kepada blogger2 yang ingin mempromosikan blog anda di MB sila tinggalkan link blog anda disini ataupun hubungi edc sendiri.

"Sama2lah kita maju menyokong Fanpage ini"-Tanpa anda siapalah kami.

Admin
-Selangkah Maju Kehadapan-


Saturday, 26 March 2011

Undang-Undang Siber



Jenayah Siber Terhadap Harta Benda


Terhadap Manusia
CURI;

1) Maklumat
Senarai, rekod, email peribadi

2) Harta
Memindahkan wang dari satu akaun ke akaun yang lain

3) Perkhidmatan
Capaian tanpa kuasa di laman web berbayar

PENIPUAN
Multilevel marketing/sistem piramid, peluang perniagaan, lelongan, jualan barangan, tawaran kad kredit, pinjaman pendahuluan, tawaran pekerjaan

PEMALSUAN
Meminda dokumen bagi memperdaya orang lain melalui laman web

KHIANAT
-Vandalisma siber: meminda laman web umum

-Pencerobohan siber : ceroboh laman web persendirian yang perlu guna kata laluan.

-Menyebarkan virus
-Pornografi dan pengedaran bahan-bahan lucah
-Gangguan Siber (cyber-harrasment)
-Pencerobohan Siber
- Memecah masuk ke laman web
- Memecah masuk ke komputer persendirian

Friday, 25 March 2011

Earth HOUR-Spread this for earth



السلام عليكم
Kali nie edc cerita psal "Earth Hour" pada y blom tau,,.
kempen nie dah lama wujud(sejak 2007-Sydney memulakannya pada 31 Mac 2007),cuma masih ada antara kita y x prihatin pasal alam sekitar.


Misi kempen nie adalah utk  menjimatkan tenaga yang cukup banyak sekaligus dapat membantu bumi yang semakin rakus diratah manusia.


Bagi blogger's yang ingin menyokong kempen "Earth hour" nie,,
Copy code banner dibawah dan letakkan di blog anda..

Kepada pengguna Facebook,Myspace,Twitter anda bolehlah kongsikan artikel nie dkat laman sosial anda utk menunjukkan tanda sokongan kpd kempen nie,,




Banner(Flash)

Wednesday, 23 March 2011

Oh! Gempa Ubah Paksi Bumi

Tahukah anda, gempa bumi di Jepun baru-baru ini yang membuatkan Jepun dilanda Tsunami super ganas, telah memberi kesan kepada seluruh umat manusia yang berada di atas muka bumi ini. Segalanya terungkap di dalam artikel di bawah.





Lagi..
Dengan itu masa akan akan bergerak lebih pantas dari sebelum ini dan larinya paksi Bumi akan mencairkan lagi ais di kutub utara dan akhirnya, lebih banyak bencana akan berlaku. Pendapat anda?


READ MORE : OH MEDIA
Tanda2 Besar Kiamat:
“Datang kepada kami Rasulullah saw. dan kami pada waktu itu sedang berbincang-bincang. Lalu beliau bersabda: “Apa yang kamu perbincangkan?”. Kami menjawab: “Kami sedang berbincang tentang hari qiamat“. Lalu Nabi saw. bersabda: “Tidak akan terjadi hari qiamat sehingga kamu melihat sebelumnyasepuluh macam tanda-tandanya“. Kemudian beliau menyebutkannya:
    • Asap,
    • Dajjal,
    • Binatang,
    • terbit matahari dari tempat tenggelamnya,
    • turunnya Isa bin Maryam alaihissalam,
    • Yakjuj dan Makjuj,
    • tiga kali gempa bumi, sekali di timur,
    • sekali di barat dan
    • yang ketiga di Semenanjung Arab
    • yang akhir sekali adalah api yang keluar dari arah negeri Yaman yang akan menghalau manusia kepada Padang Mahsyar mereka”.

    Setup Quran In Word Malay


    SetupQuranInWordMalay merupakan Software untuk menampilkan Ayat2 AlQuran berserta terjemahannya dalam bahasa melayu.

    Tukar Win7 jadi Bahasa Melayu


    Jom kita martabatkan BAHASA MELAYU!
    Mari belajar bagaimana mahu menukar Bahasa untuk Windows 7 yang kita gunakan.


    1. Cara untuk mengetahui Windows 7 kita 32bit atau 64bit

    • Computer > System properties 
    • http://support.microsoft.com/kb/827218
    2. Panduan untuk menukar bahasa Windows 7
    • http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Change-the-display-language
    3. Tukar bahasa Windows 7 32bit (x86)
    • http://download.microsoft.com/download/A/E/4/AE433B33-B99F-4692-A304-A43628D11128/LIP_ms-MY-32bit.mlc

    4. Tukar bahasa Windows 7 64bit
    • http://download.microsoft.com/download/A/E/4/AE433B33-B99F-4692-A304-A43628D11128/LIP_ms-MY-64bit.mlc
    INSTALL DAN SIAP

    Tapi utk menghafal terma win7 dlm BM mmg mengambil masa jgakla,
    sbb kita dah biasa dgn English..
    Aq time nk move file tue pun jenuh mencari- =.="

    CUT-potong
    PASTE-tampal
    COPY-salin

    etc.

    Tuesday, 22 March 2011

    Kelebihan Day napping (TIDUR SIANG)

      Korang tau ape itu day napping?Day napping adalah tidur sekejap pada waktu petang,iaitu selama 15-30 minit.Aku selalu gak buat,tapi lebih dari 30 minit,sampai 2 ke 3 jam pon adeNgantuk wooo,heheh...

            Saintis yg kiat mngkaji mengenai tidur merumuskan bahawa tedapat sekurag-kurangnya 8 manfaat day napping.Meh aku senaraikan satu persatu.:


    • Membantu mengurangan tekanan di tempat kerja dan belajar
    • Meningktkan kecekapan dan produktiviti
    • Menngkatkan kemampuan pembelajaran dan daya ingatan
    • Baik untuk jantung dan kesihatan
    • Meningkatkan fungsi kognitif(apa bnda tu???)
    • Memberi stamina kepada tubuh untuk melakukan senaman
    • Menjadikan minda lebih kreatif
    • Mengelakkan mengantuk semasa bekerja atau belajar


           Lepas ni blehlah start day napping ye.Tapi jagn tiru cam aku lak,day napping sampai 3 jam.

    READ MORE at BATU BATA



    Children banned for lying to get online, Facebook says








    • Facebook bans 20,000 kids for lying about age







    • Reveals third of Australians log on to site daily







    • Industry calls for cyber-safety classes in schools







    • SOCIAL networking giant Facebook is banning 20,000 children every day because they have lied about their age to join the site.
      The company admitted it had to do more to stop young people using Facebook, as it revealed about a third of Australia's population uses the site every day, the Herald Sun reported.
      At a parliamentary inquiry into cyber-bullying, other social networking and online companies called for campaigns to highlight the dangers of the internet.
      And there have been calls for an overhaul of the Australian school curriculum to include more effective cyber-danger classes.


      p/s:google translate klu xpham


      Read more: News.com



      Sunday, 20 March 2011

      SEO Strategy

      CARA-CARA TAMBAH PELAWAT KE LAMAN WEB:-


      Mula2 mesti ada WEBSITE sendiri (WAJIB )
      Kemudian daftar sebagai ahli EasyHits4U (PERCUMA)
      Bila sudah, login ke EasyHits4U cari "My Sites" di sebelah kiri

      Hanya perlu masukkan:
      1. URL (url laman web yang kita nak promote)
      2. Title (tajuk berkenaan web kita)
      3. Geo Targeting (target kita kat negara mana nak show web kita)
      4. Show 1 (set berapa kali nak show web kita dalam sehari)
      5. Show 2 (set berapa lama nak show web kita sekali show tu)
      6. Select days (pilih hari apa nak show kan web kita)

      Lepas tu submit kemudian tunggu 20 saat untuk comfirm
      Bila sudah, barulah mula menjana credit dengan klik pada
       "Start Surfing"

      Untuk Register Klik Sini>> REGISTER HERE <<



      EasyHits4U

      [SLOT SANTAI]Software plg Bahaya kalau DiCetak Rompak

      Lolz

      Amacam,,kepada pirate2 y aktif diluar sana,,
      Ada berani??haha


      Tinggalkan jejak Disini~


      Saturday, 19 March 2011

      Group yang menghina Nabi Muhammad

      السلام عليكم


      Tujuan EDC buat post nie juz nk inform saudara islam y laen psal satu page dlm Facebook yang menghina Nabi Muhammad,Tgk info pon dah melampau,,
      Dari loghat yg digunakan mcm mat indon jer..tp xtau la..
      Spa la y buat kerja bodoh nie,,
      Aq mlsla nk ckp bnyk,,So yang ada FB tue blhla pakat2 report page nie..


      Group yang menghina Nabi Muhammad
      ...

      Jom ushar entri nie,,

      Nabi Isa Dan Al-Masih Al-Dajal









      Thursday, 17 March 2011

      Diganggu Syaitan


      HATI saya mula rungsing. Mayat yang sedang saya mandikan menyebabkan bulu roma saya tegak, seram, seluruh badan berasa hangat serta tidak tenteram.


      Bukanlah keadaan mayat yang cuma separuh sahaja itu yang sebabkan saya rasa seram, tapi ada sesuatu yang lain yang saya rasakan ada bersama-sama kami, yang mengganggu kami. Keadaan mayat tersebut memang mengerikan sebab cuma bahagian pinggang kebawah saja yang saya dan kawan-kawan saya uruskan. Mayat yang dalam lingkungan umur 30-an itu dijumpai terapung di dalam laut selepas beberapa hari dicampak ke situ. Baunya memang busuk.


      Walaupun demikian sekali rupa mayat tersebut, namun ia tidak menyeramkan saya. Sudah bermacam-macam mayat yang pernah saya uruskan yang lebih dahsyat dan lebih ngeri daripada itu. Tapi mayat yang ini lain macam sedikit.


      Semasa memandikan jenazah itu bulu roma saya terus tegak. Tapi saya uruskan juga sambil membaca ayat-ayat suci al-Quran, khususnya ayat kursi, terus saya baca. Berdasarkan pengalaman lepas-lepas, jika begitu perasaan yang saya alami, maknanya jenazah yang saya uruskan bukanlah dari kalangan mereka yang dicintai Allah.

      Saturday, 12 March 2011

      Nabi Isa Dan Al-Masih Al-Dajal

      Beratus-ratus laman web dari seluruh dunia menceritakan dan menghebahkan tentang Dajjal atau Antichrist ini. Setiap pendedahan yang dinyatakan boleh disimpulkan kepada beberapa perkara:
      1. Keupayaan Dajjal meracuni pemikiran umat manusia sejak tahun 1800.
      2. Keupayaan konco-konco Dajjal menguasai ekonomi dunia.
      3. Keupayaan organisasi-organisasi sulit Dajjal menguasai pemerintahan dalaman setiap negara di dunia.
      4. Keupayaan agen-agen Dajjal menggunakan teknologi terkini dalam meneroka dunia angkasa melalui UFO.


      Kesimpulannya, Dajjal yang kita kenali itu merupakan manusia yang maju gaya pemikirannya. Seperti kata Muhammad Isa Dawud, “….dia adalah anak yang genius..”
      Tapi kita terlupa akan seseorang yang ditakdirkan akan melawannya…
      Iaitu Nabi Isa a.s.

      Fenomena 19 MARCH!!

      السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

      Saya tulis Nota ini pada pagi Khamis 10 Mac 2011 bersamaan 4 Rabi'ul Akhir (4) 1432. Malam tadi hujan, begitu juga malam semalam. Ketika saya tulis Nota ini (8.08 pagi), di Segamat masih hujan. Waktu subuh tadi, saya lihat hujan yang turun itu sekata sebagaimana hujan banjir akhir Januari 2011. Banjir di Segamat pada tahun ini berlaku pada bulan Januari-Februari. Sebelum ini ia kerap berlaku bulan November-Disember.

      19 MAC: BULAN AMAT HAMPIR DENGAN BUMI (PERIGREE)


      Sunday, 6 March 2011

      Gol Pertama Safee Sali di Pelita Jaya FC.

      Vid Gol pertama Safee Sali bersama pasukan barunya Pelita Jaya FC.(Liga Super Id) juga merupakan gol kemenangan buat pasukan itu.Tahniah buat Safee Sali & Pelita Jaya FC. di atas kemenangan 1-0 keatas Sriwijaya FC.

      Teruskan mengharumkan nama negara.

      Friday, 4 March 2011

      MAKLUMAT PENTING DARI PIHAK POLIS

      Msg penting untuk semua golongan wanita yang nak pergi ke tempat kerja , ke sekolah atau kolej seorang diri .
      Jika ada terjumpa seorang kanak-kanak yang menangis di jalanan dan menunjukkan anda alamat tempat tinggalnya dan meminta anda membawanya ke alamat tersebut ,
      Tolong bawa dia ke balai polis yang berhampiran .

      Tidak kira apa pun yang terjadi , JANGAN sesekali pergi ke alamat tersebut .
      Ini adalah taktik terbaru satu kumpulan yang ingin MEROMPAK , MENCULIK dan MEROGOL .
      Please forward 2 all your beloved ones so they can inform friends and family members .

      From : ASP SUMAN KUMAR D-9 Bukit Aman . Always be ALERT

      Tuesday, 1 March 2011

      Chat Application On Facebook-All In One


      Some time ago, I never gave tips on how to use facebook chat pidgin. It turns out I found out when I blogwalking Chat On Application Make up a more simple compared to pidgin. Hayo anyone you know?Yuppzz,, this tool called Digsby Messenger. Actually not just facebook tools are in support of this, there are many more chat services that could be run by this tiny tool. Hehehe

      Before you use this tool, you must first register on the network Digsby, its simple registration kok sob, just follow step by step aja given. Not as we make the ID cards, Simple constrained rebet bin tp ribet, not bener sob?Hehehe

      For installation problems, we can directly download and install online atwww.digsby.com, while for blogger buddies online lazy to do the installation or hit by an internet connection, can download the exe file it offline here.

      FUNGSI
      Lepas korang instal software nie,,kena register dulu  Digsby Messenger.(xsusah)Software nie mcm  synchronize FB,Ym,Google & mcm2 lagi,,Bila dah on9 Digsby Messenger nie,,korang akan dpt terus update membe2 FB ke atau aper2 acc y korg synchronize ngan Digsby Messenger.Skunni aq guna nie utk acc Gmail,YM,FB & twitter aq,,Kira mcm all in one la,,(xpayah nk login satu2 acc)





      Setan Pun Takut




      Ada seorang manusia yang bertemu dengan setan di
      waktu subuh. Entah bagaimana awalnya, akhirnya
      mereka berdua sepakat mengikat tali persahabatan.
      Ketika waktu subuh berakhir dan orang itu tidak
      mengerjakan solat, maka setan pun sambil
      tersenyum bergumam, "Orang ini memang pantas
      menjadi sahabatku..! "



      Begitu juga ketika waktu zohor orang ini tidak
      mengerjakan solat, setan tersenyum lebar sambil
      berkata dalam hati,
      " Rupanya inilah bakal teman sejatiku di akhirat
      nanti..!"



      Ketika waktu asar hampir habis tetapi temannya itu
      dilihatnya masih juga asyik dengan kegiatannya,
      setan mulai terdiam...... .


      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...