Sunday, 27 February 2011

Cara utk lindungi facebook anda dari dicuri

Dah banyak acc facebook y dicuri oleh hacker/penggodam.Skrg nie budak sekolah rendah pon dah pandai bab2 hack nie,,"Zaman dah maju",so klu nk apa juz google ja,smua ada..
Facebook jg penting sprti acc bank korg,Tpi igt skali pass kena crack susah nk dpt blek..So post kali nie edc nk ajar korang cara utk meningkatkan lagi security facebook msg2..(tpi tak mustahil hacker2 diluar sana blh ceroboh juga facebook anda)..

Caranya: 


     1.Log in msuk akaun facebook anda
     2.Pergi ke akaun setting (Akaun>Akaun setting)

























3.Kemudian pergi ke akaun security dan tekan change.
4.Tandakan semua kotak(reccomend)




     5.Tekan save dan siap.


(Tambahan)

Di barisan yg sama juga(Account security), anda dapat lihat dari mana akaun facebook anda diakses. 
Credit to:TBD SECURITY

6 comments:

  1. Ni memang secure giler babeng ke?huhuhu

    ReplyDelete
  2. xla secure 100%,tpi cara nie mgelakkan 100% drp kau mnjadi mangsa MIM(man in middle)..

    ReplyDelete
  3. owh macam tu..aku ingat Man In Black tadi XD

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...