Wednesday, 3 October 2012

INFO Tun Mahathir

1. Dia lah yang menggerakkan negara islam yang lain untuk membantu Bosnia & Herzogovinia ketika umat islam disana disembelih oleh pengganas Serbia.

2. Dia juga lah yg menghantar ratusan komando Malaysia yang dibawa masuk secara sulit ke Bosnia untuk membantu saudara seIslam ketika era pencerobohan dan pembunuhan beramai-ramai umat Islam di Bosnia ketika itu. “Kalau negara Arab ini tidak datang membantu, kita hantar sahaja askar kita,” - Tun Mahathir.


3) Dia juga lah berpakat dengan kerajaan Sultan Brunei menyediakan jumlah dana yang berjuta dollar untuk membeli senjata dan peluru anti kereta kebal untuk tentera Islam Bosnia.


4) Dia lah yang pernah menangis ketika melawat Bunker yang menjadi pejabat Yasser Arafat di Palestine.


5) Dia juga lah pemimpin islam yg Yasser Arafat hubungi meminta bantuan dan pertolongan ketika diserang oleh rejim zionis.


6) Dia juga lah yg mempertaruhkan nyawa isterinya,Tun Dr Siti Hasmah menaiki pesawat ke Baghdad membawa bantuan kemanusiaan kepada umat islam demi untuk melepaskn sekatan Amerika Syarikat.7) Dia lah yang digelar MahaFiraun dan dia jugalah yang lantang mengutuk kekejaman Yakjuj Makjuj / Zionis ke atas umat islam serta mempertahankan islam dimata dunia.


8) Dia lah yang berusaha keras, tak hanya duduk berdoa tanpa berbuat apa2.


9) Dia lah yang ketika saudara islam yang berlainan parti mendoakan kecelakaan untuknya. Tapi dia diizin oleh Allah SWT masuk ke dalam KAABAH.


10) Dia jugalah pernah ditembak dan mengorbankan jawatan tertinggi yang beliau ada bagi menyelamatkan umat Islam di Bosnia.


Malah beliau kini dianggap sebagai seorang pemimpin dunia yang berjaya meskipun memimpin sebuah negara yang kecil. Beliau bukan hanya berjaya Memerdekakan negaranya dari semua segi, tetapi berusaha memerdekakan negara-negara lain dari belenggu falsafah pembangunan yang dijana dari barat yang jelas muflis idealistiknya..


Siapa dia? Ya.. dialah..


TUN DR MAHATHIR BIN MOHAMAD, Bekas PERDANA MENTERI MALAYSIA dan manusia yang dihormati UMAT ISLAM dan PEMIMPIN ISLAM seluruh dunia. Thanks Tun!


Kredit: Kakibising


Psst: Mereka yang positif sentiasa mendoakan yang baik-baik untuk insan lain dan lebih memikirkan kebaikan yang pernah dilakukan orang lain berbanding sedikit keburukan atas kekhilafan diri mereka yang juga manusia biasa. Moga kita semua tergolong dalam golongan yang positif.
CREDIT : OHMEDIA!3 comments:

  1. memang beliau pemimpin yang terhebat.....

    ReplyDelete
  2. Tun Dr Mahathir adalah Perdana Menteri yang TERHEBAT yang pernah Malaysia miliki...mungkin tiadak akan ada lg perdana menteri malaysia yang sehebat,segenius,sebijak,sepandai spt Beliau lg..Di bawah pimpinannya MALAYSIA menjadi amat maju dn terkenal di mata dunia...pemimpin skrg hanya tau cakap sahaja..habuk pon xde...aku rela BELIAU menjadi perdana menteri malaysia hingga akhir hayat beliau...

    ReplyDelete
  3. Sembah Allah tidak, sebenarnya tidak, tetapi mengaku orang Islam ataupun Kristian; takut sesat padahal sedang sesat, percaya atau bahkan yakin yang bukan-bukan; dan bodoh ataupun salah tak sedar diri: hmm, berdolak-dalih, tidak jujur; mengada-ngada, syok sendiri; dan betapa pengikut Hadis dan Mazhab tidaklah sejajar dengan al Quran, kitab wahyu. Erti menyembah adalah menghambakan diri; kalau ada hamba maka adalah juga tuan; dan raja adalah tuan ke atas yang dikuasainya: maka, imam atau ustaz atau Melayu manakah manakah yang menyembah Allah, betul menyembah Allah, bukan cakap bohong, bukan cakap saja; dan imam atau ustaz atau ulama atau paderi manakah yang sanggup untuk mubahalah kepada Allah menentang aku yang mengatakan bahawa yang memperajakan ataupun mempertuankan selain Allah adalah yang menshirikkan Allah, juga adalah najis, di samping sangatlah sesat serta sangatlah biadab? Apapun, siapakah yang layak untuk mendapat kesedaran serta dilapangkan dada; siapakah yang tidak mahu tersalah percaya lalu bersungguh-sungguh dalam menyiasat serta memikir-mikirkan? •• Perjuang-tegakkanlah kebenaran serta kewajaran; membuta yakin ataupun percaya saja adalah kerja bodoh; dan kaji-selidiklah al Quran dengan jujur serta dengan rasional, juga laman www.filopu.blogspot.com » Copyright Jaafar Sarbani 2012 • Filopu di Blogspot • Filosuf Puitis di Facebook

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...